marți, 10 martie 2009

Ceasul biologic si dieta de slabire




Omul este supus unor ritmuri precise. In acelasi fel in care noi avem faze de activitate si de pauza, toate organele noastre sunt influentate de ceasul nostru intern. Astfel, sangele nostru contine mai multe globule rosii dimineata si mai multe albe seara. Temperatura noastra corporala este, de asemenea, mai joasa dimineata si mai ridicata spre sfarsitul amiezei.

Toate activitatile organismului, metabolice, fiziologice si psihologice se desfasoara iin functie de orele zilei, de luna si chiar de anotimp. Tot orologiul intern este cel care iti dicteaza cum sa abordezi ziua si este responsabil de stimularea functiilor organismului pe cale neuroendocrina.

Crononutritia consta atat in armonizarea ritmurilor biologice umane cu cele ale mediului inconjurator, cat si in consumarea fiecarui aliment sau tip de aliment in perioadele cele mai potrivite, pentru a se profita la maximum de aportul sau benefic. Crononutritia inseamna ca alimentatia trebuie adaptata ritmurilor biologice ale anumitor hormoni (hormoni tiroidieni, cortizol, insulina, hormonul de crestere) care guverneaza utilizarea nutrientilor (proteine, lipide, glucide, vitamine, minerale, acizi grasi esentiali etc.).

Daca se respecta bioritmul alimentar ai sanse mai mari sa slabesti, cu o dieta adecvata cu pana la 30%, o poti tine mult mai usor, fara un efort suplimentar.

Visezi si te straduiesti sa slabesti? Nu trebuie sa te descurajezi caci, ceasul tau biologic intern ar putea fi solutia.