marți, 23 noiembrie 2010

Consumul de sare si bolile de inima

Stiati că boala de inimă este principala cauza de deces la barbati si femei?
Există multe modalităţi de a lupta împotriva bolilor cardiovasculare.

Unui om sanatos nu-i este recomandat să consume mai mult de 2300 mg de sodiu pe zi. Acest lucru este echivalent cu 1 linguriţă. O lingurita! Pentru cei care sunt hipertensivi, 1500 mg de sodiu pe zi este suficient.

Aproximativ 10 % din sare, din dieta noastră provine din sarea pe care o adaugam noi insine in alimente şi 10 % se gaseste in mod natural in alimente. Marea majoritate din sarea consumata, adica aproximativ 80 % din aportul zilnic provine din alimentele procesate. Sarea este adăugată la produsele alimentare prelucrate pentru a realiza un gust sarat.
În multe situaţii, se incearca sa se schimbe gustul unor alimente, uneori aflate pe cale de a se altera. Sarea se adaugă, de asemenea, pentru stabilitate şi conservare. Dar cantitatea de sare adăugată este în mod clar mult mai mare fata de nevoile zilnice ale organismului.

Este greu să ai încredere în papilele tale gustative atunci când este vorba de sare.
Unele alimente au un gust destul de sarat, deoarece sarea este la suprafaţă, în timp ce alte feluri de mâncare cu continut mare in sodiu nu au un gust sărat atat de puternic, deoarece sau folosit alte arome sau aditivi alimentari care acopera acopera gustul sarat. Este cunoscut faptul ca senzatia de dulce este mai puternica atunci cand alimentul contine si sare, intr-o anumita proportie.

Deci atentie la cantitatea de sare consumata. Incercati sa folositi plante aromatice, mirodenii, pentru a da gust alimentelor.