Suntem ceea ce mancam, si mancam ce ne place...dar este o mare diferenta intre ceea ce este doar gustos si ceea ce este nutritiv. Daca vei avea ocazia sa vezi la microscop doua celule, una bolnava si una sanatoasa, vei intelege ca este vital sa oferim celulelor o nutritie optima.
vineri, 15 februarie 2008
Medicatia si alimentatia
Produsele care inhibă mono-amino-oxidaza (MAO), care tratează depresiile, nu trebuie administrate când regimul alimentar al pacientului conţine foarte multe alimente bogate în albumină.
Printre acestea se numără fasolea albă, drojdia, iaurtul, brânza, salamul şi heringii săraţi. Combinaţia poate avea efecte fatale.
De evitat
În afară de produsele enumerate mai sus, trebuie evitate următoarele: pere, avocado, bere, vin, ciocolată, ficat de pasăre,varză acră şi crabi.
Interacţiuni
Consumul alimentelor mai sus menţionate reprezintă un mare pericol, deoarece toate conţin o substanţă care provoacă o creştere a tensiunii arteriale. Asocierea lor cu antidepresive poate conduce inclusiv la accidente vasculare cerebrale.