marți, 29 aprilie 2008

Cateva reguli in dietoterapie




Ratia alimentara trebuie sa fie calculata in functie de caracteristicile fizice si fiziologice ale fiecarei persoane.

Personal caut sa introduc persoana intr-un tip constitutional. Ma folosesc si de tipurile constitutionale din homeopatie combinat cu cele din iridologie si eventual daca sunt afectiuni asociate folosesc si diagnosticul energetic MTC (medicina traditional chineza}

Consultati-va medicul pentru a va stabilii nevoile energetice cotidiene.

O buna igiena alimentara presupune sa aveti si cunostinte de dietetica, sa cunoasteti in mare compozitia alimentelor, sa cititi compozitia de pe ambalaje, valoarea energetica a lor.

Sa stiti sa preparati alimentele in asa fel in cat sa puteti pastra cat mai mult din virtutiile nutrientilor dar si pentru a le face pe gustul dumeavoastra.

Sa stiti sa echilibrati alimentatia pe parcursul unei diete in asa fel incat sa fie cat mai completa cantitativ si calitativ. Am spus si repet complecta ,ceea ce nu este sinonim cu in exces.

O dieta bine adaptata si tinuta corect va fi intodeauna eficienta si poate fi tinuta mai mult timp intrand in programul unui stil de viata sanatos.

Sa nu uitam de miscare , sedentarismul este inamicul numarul unu chiar inaintea alimentatiei.

Cosumati lichide in cantitate suficienta 2 litri pe zi apa plata,ceaiuri putin indulcite sau deloc.

Incercati sa evitati stresul si sa-i diminuati influenta negativa asupra organismului prin tehnici de management al stresului si tehnici de respiratie si relaxare si bineinteles somn suficient.

Si nu uitati ca in prima parte a vietii ne dam sanatatea pentru bani, ca apoi in a doua parte sa dam banii pentru sanatate.