sâmbătă, 10 mai 2008

Nutritia si iridologia


Evaluarea starii de sanatate a unei persoane prin examinarea irisului .
Evaluarea in iridologie se face atat prin examinare directa a ochiului marit, mai exact a irisului, cat si prin examinarea imaginii digitale, prelucrate, pe computer.

Istoria Iridologiei

Determinarea starii de sanatate prin examinarea irisului s-a facut inca din antichitate .
In muzeul egiptean din Cairo, sunt ilustratii ce reprezinta calugari examinand ochii faraonului.
Prima carte scrisa care se pastreaza si in care sunt relatate informatii privind starea organismului prin examinarea irisului s-a numit Cromatica Medica si a fost scrisa de Philippus Meyens in 1670.

Unul dintre primii iridologi ai perioadei moderne, a fost Dr.Ignaz von Peczely. Acesta a observat intamplator,la o bufnita cu piciorul rupt, modificari in structura irisului.Ulterior, printr-o analiza mai atenta, a observat ca aceste modificari se schimba in timp pe masura vindecarii piciorului. Acest incident la facut pe von Peczely sa considere existenta unei posibile legaturi intre semnele din ochi si starea de sanatate.

Azi acesta metoda este redescoperita si tot mai mult utilizata pentru apreciera starii functionale a organismului.

Iridologia este o metoda rapida de screening care alaturi de anamneza si alte investigatii poate oferii rapid primele informatii de care medicul are nevoie pentru a stabili in ansmblu starea de sanatate a unor organe precum si unele tulburari metabolice sau functionale ale organismului. Mai mult se poate vedea trecutul patologic dar si unele predispozitii pentru anumite afectiuni.

Tot cu ajutorul iridodiagnosticului, se poate stabili si tipul constitutional, cu amprenta genetica, poate ancestrala, componenta energetica Ynn Yang, precum si zonele din organism unde efortul organismului de a regla, sau a de a mentine o functie, in starea relativa de echilibru este mai mare.

Consider ca organismul isi regleaza ceasul biologic si implicit bioritmurile fiziologice si prin intermediul irisului. Cercetarile stiintifice au confirmat legaturile nervoase care exista intre iris si epifiza, un organ neuroendocrin mai putin studiat si a carui rol este si acela de a regla prin intermediul melatoninei bioritmul circadian somn-vege.