marți, 20 octombrie 2009

Mirosul corpului si al respiratiei -primele semne

Foarte multi oameni se trezesc dimineata cu o respiratie urat mirositoare sau o limba incarcata .
Facand abstractie de unele afectiuni din sfera ORL sau stomatologice (ce nu trebuie neglijate,ca si lipsa de igiena) in medicina orientala acesta este un semn al incarcarii cu toxine a sistemului digestiv, in special al colonului adica a intestinului gros.

Un intestin incarcat cu toxine inseamna un organism incarcat, cu functii de detoxifiere si eliminare reduse.Deci cand aveti o respiratie urat mirositoare si ati eliminat celelate cauze, este necesar in primul rand o detoxifiere a organismului. Detoxifierea organismului se face in general in perioadele de repaus digestiv, in special noaptea, daca organismul nu este ajutat cu post, o dieta corespunzatoare in timpul zilei sau fitoterapie..Multe afectiuni cronice , inclusiv cancerul sunt intretinute de o alimentatie inadecvata starii organismului.De altfel este cunoscut faptul ca in incaperile in care sta un bolnav canceros, mirosul urat mirositor se impregneaza inclusiv in varuiala peretilor.

Dar in general organismul se adapteaza si face fata, o perioada mai lunga sau mai scurta ( in functie de rezistenta fiecaruia ) la aceasta suprasolicitare, de a digera sau mai ales de a elimina toxinele din organism. Cand ma refer la toxine nu ma refer neaparat la toxice, aditivi alimentari, nitriti, nitrati, conservanti, potentiatori de aroma, ci la alimente obisnuite, care prost prelucrate, combinate si mai ales folosite in exces se comporta ca niste adevarate toxine pentru organism. Organismul consuma energie incercand sa le neutralizeze, multora le da sadisfactie prin faptul ca reusesc sa slabeasca si cred ca au dat de dieta minune . Dar este o bucurie aparenta, pentru ca in timp, o functie sau un organ slabit, prin suprasolicitare va ceda cu o asfel de alimentatie.

Dar sa revin, respiratia urat mirositoare ca si scaunul urat mirositor sunt elemente comune civilizatiei moderne.
Ati vazut vreun caine,sau mai bine zis ati simtit vreunul, sau o pisica, ce manaca din gunoaie de multe ori, sa aiba o respiratie urat mirositoare? Eu unul nu si credeti-ma ca inainte de a scrie am studiat problema.Cum de altfel nu ati vazut nci un animal salbatic, ce traieste in mediul lui natural, sa fie obez.
Un animal carnivor are un intestin scurt si elimina rapid continutul alimentar, avand un sistem digestiv mult mai eficient, fara ca alimentele sa intre intr-o putrefactie avansata.Scaunul este bine legat bine format si cu un miros redus. In plus fata de om isi pot sintetiza singure vitamina C un antioxidat puternic fara a necesita in acest sens un aport alimentar din exterior.Cele mai importante recomandari in medicina se bazeaza pe observatie.

Respiratia urat mirositoare de dimineata este in esenta un simptom de dezintoxicare, organismul incercand prin piele, respiratie, renal si digestiv sa elimine aceste toxine.Ar fi multe de spus despre dezintoxicare si prevenirea si chiar tratarea bolilor cronice.
Un corp bine dezintoxicat sau chiar organismele partial dezintoxicate nu vor avea o respiratie urat mirositoare dimineata.

Societatea de consum in care traim, recomanda mai usor guma de mestecat, apa de gura, sau periajul dintilor fara a rezolva problema de fond insa. Sincer, un corp care este bine detoxifiat poate sta si trei zile fara periajul dintilor, fara nici un semn de respiratie urat mirositoare.Chiar si mirosul corpului, dupa o dezintoxicare profunda este atenuat sau chiar dispare si nu am mai avea nevoie de deodorante de corp ci numai de apa.
Atunci cand am inteles acest lucru, ne putem gandi inclusiv la copii, care incep sa aiba un miros mai accentuat al corpului inca de la 11-14 ani, il punem pe seama pubertatii, unii zic a feromonilor, sau a lipsei de igiena, dar nu ne gandim ca acest lucru ar fi un indiciu ca inca de la aceste varste organismul lor incepe sa fie incarcat cu toxine.

Mirosul corpului si respiratia urat mirositoare, obosela sunt printre primele semne ce indica ca un organism este incarcat cu toxine si apar cu multi ani inainte ca sa apara primele semne evidente ale unor boli. Si reciproc nu vom putea scapa de o boala cronica pana nu vom detoxifia organismul, degeaba vom apela medicamentele de sinteza.
Curele de dezintoxicare se recomanda in general primavara si toamna, in anotimpuri de trecere Yin Yang, dar si ori de cate ori este nevoie, dupa supraincarcari sau la inceputul de tratament .